Škôlkari z Nižnej Šebastovej sú stále v prenajatých priestoroch

04.09.2012 Prešov

Prešov 4. septembra (TASR) – Deti z Materskej školy (MŠ) v prešovskej miestnej časti Nižná Šebastová sa budú do nových priestorov sťahovať pravdepodobne až na budúci rok. V posledných rokoch boli triedy umiestnené v prenajatých priestoroch tamojšej fary.
Mestské zastupiteľstvo v Prešove na jar tohto roka rozhodlo, že pre potreby MŠ zrekonštruuje podlažie bývalého kultúrneho strediska na Haburskej ulici. Prestavba však zatiaľ stále nie je dokončená a preto nový školský rok otvorili v stiesnených podmienkach na fare.
Radnica predpokladala, že do septembra sa stihnú urobiť úpravy, ktoré by umožnili začať prevádzku už po prázdninách a zvyšok by sa dokončil v ďalších mesiacoch. To sa však nepodarilo.
Riaditeľka MŠ Emília Komková dnes pre TASR uviedla, že zmluva o prenájme bola na základe istých podmienok predĺžená do konca septembra tohto roka. O jej ďalšom predĺžení majú rokovať zástupcovia mestského úradu so správcom fary.
"Rodičia boli sklamaní. Dúfali, že plánovaný termín do septembra sa stihne. Do škôlky máme zapísaných 44 detí, to je skoro plná kapacita nových priestorov. Teraz máme v starých triedach spolu 34 detí," konštatovala riaditeľka. Vysvetlila, že ostatní rodičia, na jej prosbu, zatiaľ dali deti k príbuzným. Na aký čas to však budú vedieť takto riešiť, si netrúfa odhadnúť.
"Boli sme sa pozrieť na prestavbu v júni a verili sme, že sa podarí všetko dokončiť tak, aby sme sa v septembri presťahovali. Odvtedy som tam bola asi trikrát a nezdá sa, že by práce nejako pokročili," hovorí Komková.
Hovorkyňa mesta Veronika Kmetóny Gazdová pre TASR uviedla, že momentálne sa realizujú prípravné práce na vybudovanie kotolne a osadenie nových kotlov pre zabezpečenie vykurovania prvého podlažia.
"Realizátor rekonštrukcie sa zmluvou zaviazal, že práce budú ukončené do konca tohto roka," doplnila hovorkyňa. Zároveň konštatovala, že vedenie mesta rokuje so správcom farnosti o predĺžení zmluvy o prenájme. Vedúci odboru školstva Peter Haas dnes odovzdal správcovi farnosti dodatok k zmluve o nájme. Stanovisko fary by malo byť jasné do konca týždňa.
 

Vyberte región